Møte 4

Introduksjon til foreldreveiledning – Samspill og regulering

Sist oppdatert: 22. mai 2024

Informasjons- og nettverksmøte tilrettelagt for indre dialog og selvrefleksjon i mindre foreldregruppe. Anbefalt å dele i to grupper på maksimum 12 deltakere i hver gruppe.

Tid:
minimum 1 time, anbefalt 2 timer eller mer.

Pedagogisk formidling: Dialogisk og kultursensitiv tilnærming der kurslederne samtaler med hverandre på slutten av hvert tema der de deler erfaringer og eksempler og åpner opp for innspill/spørsmål fra deltakerne. Stimulere til indre dialog og selvrefleksjon hos deltakerne.

Introduksjon til foreldreveiledning – Samspill og regulering

Kan jeg si nei til barnet mitt? Har barnet mitt det bra? Vil barnet mitt få seg venner? Kommer det til å gå bra med barnet mitt? Kommer det til å gå bra med oss? Hvordan går det med meg?

Dette møtet tar opp følgende tema:

  • Et godt og stimulerende samspill mellom foreldre og barn
  • Regulering og grensesetting.
  • Støtte til foreldres selvivaretakelse, stressmestring og selvhjelp i krevende livssituasjoner.

Tilrettelegge for at deltakere kan melde seg på kunnskapsbasert foreldreveiledning i gruppe eller får tilgang til annen tilpasset psykososial oppfølging eller helsehjelp ved behov. Foreldre som har flyktet fra krig står overfor belastninger som kan føre til helseutfordringer og reduksjon i levekår. I mange deler av verden er psykiske helseproblemer stigmatisert. Det kan derfor være vanskelig for flyktninger å oppsøke eller ta imot veiledning, støtte eller helsehjelp. Mange kan være redde for å innrømme psykiske helseproblemer og for å oppsøke eller ta imot psykisk helsehjelp. Det er derfor viktig å være bevisst dette for å ivareta de har behov for oppfølging.

Kurset oppsummeres kort før deltakerne fyller ut evalueringsskjema. Husk å sette av litt tid til spørsmål og svar fra deltakerne.

Tilbakemelding og evaluering: Deltakerne gir tilbakemelding på hvordan de opplevde kurset og temaenes relevans.

Et godt og stimulerende samspill mellom foreldre og barn:

Regulering og grensesetting:

Stressmestring og Mindulness-øvelser:

Oppfølging av foreldre:

Fant du det du lette etter?